Welkom op ons festival

Dit jaar gaat ons festival niet alleen over entertainment en vermaak, maar ook over het creëren van momenten die harten verwarmen en glimlachen ontlokken. Dit weekend worden onze straten, podia en pleinen omgetoverd tot een zee van kleuren, klanken en verhalen. We verenigen ons in de liefde voor muziek, dans, kunst en nog zoveel meer. Maar bovenal streven we ernaar om dat gevoel van geluk te delen en te versterken, want in deze tijden van uitdagingen en veranderingen is het essentieel om elkaar lichtpuntjes te bieden.

Terwijl uw ogen langs ons programma gaan, zult u zien dat we niet alleen culturele diversiteit vieren, maar ook de veelzijdigheid van geluk. Theateracts, literaire avonturen, dansvoorstellingen en koren die harmonie creëren, bieden allemaal unieke manieren om vreugde te ervaren. Speciaal voor onze geliefde ouderen hebben we een gezellige zaterdagochtend samengesteld in Nijenstede en Zonnekamp! Op deze ochtend kunnen ze zich onderdompelen in een wereld van muziek, dans van onze Dansvlinders en gezelligheid. Voor onze jongere vrienden voorzien we een speciale ruimte in De Buze georganiseerd door Sociaal werk de Kop op zaterdagmiddag en VAKTOR op zaterdagavond, waar ze kunnen deelnemen aan boeiende jeugdactiviteiten en kunstzinnige ontdekkingen.

Voor onze jongste bezoekers zorgen we voor onvergetelijke momenten. Van voorstellingen onder andere weer in de bibliotheek op zaterdag ochtend om 11.00 uur tot waterbanen en bellenblazen in Rams Woerthe op zondagmiddag, er is altijd iets om die jeugdige sprankeling in hun ogen te doen oplichten. Dan als afsluiter voor de zaterdagavond verplaatsen wij ons om 22.30 uur naar ’t Veerhuys met “The Alluring Ajettes”, een vocaal ensemble dat harmonie en stijl combineert op een ongeëvenaarde manier. Van jazzstandards tot moderne hits, hun muzikale reis zal je zintuigen prikkelen en je hart veroveren. Mis dit unieke optreden niet live bij ‘t Veerhuys op het Balkon.

U zult niet alleen getuige zijn van prachtige optredens en kunst, maar dat we ook een collectieve ervaring van geluk delen. Samen kunnen we geluk verspreiden, harten verwarmen en de banden binnen onze gemeenschap versterken. Welkom op dit feest van creativiteit, emotie en geluk. Laten we samen het Kornelis Kopje Cultuur 2023 tot een blijvende herinnering maken.