Kornelis | Kopje cultuur 8, 9 en 10 september 2023

Programma

Welkom bij Kornelis Kopje Cultuur! Op deze pagina vind je het volledige programma vol culturele evenementen en activiteiten. Van inspirerende kunsttentoonstellingen tot boeiende theatervoorstellingen en betoverende muziekoptredens, er is voor elk wat wils. Houd er rekening mee dat de tijden en locaties van de evenementen onder voorbehoud zijn van wijzigingen. We raden je aan regelmatig deze pagina te raadplegen voor eventuele updates, en onze social media. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste informatie en mis je geen enkel hoogtepunt van Kopje Cultuur. Ontdek de rijke diversiteit van artistieke expressie en laat je onderdompelen in de bruisende cultuur van onze stad. Neem een kijkje in het programma hieronder en plan je weekend vol inspiratie en verwondering. We kijken ernaar uit je te verwelkomen op Kornelis Kopje Cultuur!

8 september

Vrijdag

Op 8 september 2023 om 20.30 uur gaat het langverwachte festival Kopje Cultuur van start met een buitengewone en betoverende opening. Dit jaar hebben we besloten om op een compleet nieuwe manier te beginnen, waardoor het een gedenkwaardige ervaring wordt in vergelijking met voorgaande jaren. Op de Markt zullen we namelijk de avond van de filmmuziek vieren, gepresenteerd door een groots en prachtig orkest.

Tijdens deze bijzondere avond zullen getalenteerde leden van Crescendo Steenwijk, Vollenhoofsch Fanfare en Soli Deo Gloria uit Sint Jansklooster gezamenlijk een adembenemend concert geven, waarbij de bekende filmmuziek de hoofdrol zal spelen. Denk hierbij aan iconische melodieën uit meesterwerken zoals Star Wars, James Bond en diverse geliefde Westerns. Wat deze muzikale belevenis extra speciaal maakt, is dat de betoverende muziek wordt begeleid door meeslepende beelden uit de bijbehorende films. Dit alles zal plaatsvinden in de open lucht op de Markt en, zoals gebruikelijk, is de toegang volledig gratis. Bovendien worden de filmbeelden op een groot wit doek geprojecteerd, verzorgd door het voortreffelijke Luxor Theater, wat de magie van de avond alleen maar versterkt.

Kortom, de opening van Kopje Cultuur 2023 belooft een spectaculaire en veelzijdige ervaring te worden. Een prachtig concert met meeslepende filmmuziek, en de visuele pracht van de films die tot leven komen op het grote scherm op het plein. Zorg dat je erbij bent en geniet van deze unieke culturele belevenis die je hart zal veroveren en je ziel zal raken.

9 september

zaterdag

LET OP! Om tijden en genre te zien (op mobiel) scrol/veeg naar rechts.

9 september

Zaterdagavond

LET OP! Om tijden en genre te zien (op mobiel) scrol/veeg naar rechts.

10 september

Zondag
LET OP! De tabel is (op mobiel) ook horizontaal scrolbaar.

Locatieoverzicht

Hieronder vind je een overzichtskaart met de locaties waar de activiteiten plaatsvinden. Wanneer je de route naar een locatie wil bekijken, klik dan in de linker zijbalk op de locatie en vervolgens op het routesymbool. Ook voor alle parkeergelegenheden.