“We zijn heel blij met onze vrijwilligers”

De vrijwilligers die zich inzetten voor Kopje Cultuur zijn goud waard! Samen zorgen ze ervoor dat Kopje Cultuur ieder jaar weer een succes wordt. Regina Streekstra, coördinator van de vrijwilligers, onderhoudt contact met hen. “We bieden een flexibele inzet en houden rekening met hun wensen. En we vragen hen ook om feedback en tips.” 

Bij Kopje Cultuur werkt een groep van zo’n vijftig vrijwilligers. “Dit zijn allemaal mensen, variërend in leeftijd, die onze bezoekers een fijne dag of avond willen bezorgen. We hebben een jonge vrijwilliger die nog studeert en mensen van rond de zeventig. Er is een bouwploeg en een aantal gastvrouwen en gastheren wijzen mensen en artiesten de weg of helpen met praktische vragen. Daarnaast zetten beeldmakers zich in. Het bestuur bestaat ook uit vrijwilligers. Soms neemt iemand een zoon of neef mee om te komen helpen als we mensen tekortkomen”, vertelt Regina.  

“Onze vrijwilligers zijn van alle markten thuis en denken graag mee. Vorig jaar had de vuurspuwer te weinig hout. Een aantal vrijwilligers is toen brandhout gaan sprokkelen. En omdat het zo warm was heeft iemand de hele dag flesjes water uitgedeeld”, vervolgt ze.  

Vrijwilligers vinden het vooral heel gezellig om mee te werken aan Kopje Cultuur. “Het gaat hen om samen iets doen, het zorgt voor verbinding. En ze genieten natuurlijk zelf ook van bijzondere optredens op mooie locaties en van de mooie muziek!” 

Flexibel inzetten
Op de vraag van wat er verwacht wordt van vrijwilligers antwoordt Regina: “Het is fijn als mensen hun afspraken nakomen. Maar we bieden een flexibele inzet en vragen wat mensen zelf willen, welke tijd of activiteit. Alleen een middag of een avond komen is ook prima. We houden rekening met ieders wensen.” 

Ideeën ophalen
De organisatie doet ook haar best om de vrijwilligers te betrekken bij het programma en de plannen. Daarom is er op 31 mei a.s. een avond waarop alle vrijwilligers geïnformeerd worden over de komende editie. “We luisteren ook goed naar onze vrijwilligers en vragen feedback en tips. Zo kwamen ze met het idee voor een informatiepunt, waar bezoekers terechtkunnen met allerlei praktische vragen.”

Ook vrijwilliger worden?
Regina benadrukt dat het ieder jaar een puzzel is om voldoende vrijwilligers te hebben. Nieuwe mensen zijn altijd welkom en kunnen zich aanmelden via het contactformulier op onze website.