Vrijwilligers Mary en René Holleboom

Mary en René Holleboom, vrijwilligers:
“We maken zoveel leuke dingen mee” 

Mary:
“Vanaf de eerste keer zijn we betrokken bij Kopje Cultuur. We zijn er min of meer ingerold en hadden meteen de smaak te pakken, vooral vanwege de bijzondere en, vooral ’s avonds, sprookjesachtige sfeer. We steken elk jaar de handen uit de mouwen. Sjouwen zoals in het begin doen we niet meer, daar is de bouwploeg voor. Ik begeleid ook artiesten, heel leuk om te doen. Het festival is natuurlijk gegroeid en professioneler geworden. We vinden het belangrijk om mensen gastvrij te onthalen. Ze zijn verwachtingsvol, benieuwd wat er weer te zien is. Die gemoedelijke sfeer en dat alles grotendeels gratis is, dat is heel belangrijk. Ik hoop dat het zo kan blijven.”
 

René:
“Als alles goed loopt, het weer is mooi en je ziet allemaal blije gezichten, dan denk ik: ‘Het is ons weer gelukt!’ Ik kijk vaak naar het publiek tijdens een voorstelling. Het is prachtig om te zien hoe iedereen zich inleeft. Jong en oud vindt het leuk! 

Wij vinden het belangrijk voor Steenwijk en de Steenwijkers dat iedereen de kans krijgt om kennis te maken en vooral te genieten van kunst en cultuur, en om elkaar te ontmoeten in een ongedwongen sfeer.” 

Foto: Freek Dolstra