Vanavond Avond van de Filmmuziek

Kornelis Kopje Cultuur is terug en belooft een spectaculaire start van het festival vanavond om 20.30 uur op de Markt. Het festival opent met de ‘Avond van de Filmmuziek’, waarbij een indrukwekkend orkest van 90 muzikanten afkomstig van Crescendo, Vollenhoofsch Fanfare en Soli Deo Gloria de hoofdrol speelt. Ondersteund door adembenemende filmbeelden brengen zij meesterwerken uit films als Star Wars, James Bond en diverse westerns tot leven.

Het samenspel van zoveel getalenteerde muzikanten vereist maanden van intensieve voorbereiding en oefening. Afgelopen zaterdag vond de generale repetitie plaats in de Meenthe. Roel van de Zweerde, de programmeur van Kopje Cultuur, die de repetitie bijwoonde, deelde zijn indrukken: “Ik kreeg kippenvel op mijn armen en rug. De muziek leek recht door je heen te gaan, zo krachtig was het. Ik kan me alleen maar voorstellen hoe indrukwekkend het zal zijn op vrijdag, wanneer de filmbeelden aan dit meeslepende geluid worden toegevoegd.”

Het immense orkest zal onder andere de betoverende slotmuziek van ‘Once Upon a Time in the West’, ‘Circle of life’ “James Bond’ en andere onvergetelijke stukken ten gehore brengen. De dirigent van dit bijzondere ensemble is opgetogen.

De ‘Avond van de Filmmuziek’ op 8 september om 20.30 uur op de markt in Steenwijk belooft een avond vol magie en emotie te worden, en het is de perfecte manier om Kopje Cultuur 2023 te openen. Mis deze unieke ervaring niet!