Sierd Tilma, stadsgids

Sierd Tilma, stadsgids (alias Johan van de Kornput): 

“Kopje Cultuur is eigenlijk de Uitmarkt van Steenwijkerland” 

“Gekleed als Johan van de Kornput ben ik bij diverse evenementen in Steenwijk te zien. Ik ga ook naar scholen om de leerlingen te vertellen over de historie van onze stad. Daarnaast leid ik als stadsgids bezoekers rond. Ik merk dat de belangstelling daarvoor groeit. Tijdens de wandelingen maak ik een enorme lus rond de villa Rams Woerthe en vertel de mensen over de sprookjesachtige sfeer in het park tijdens Kopje Cultuur. De zwoele avond en de optredens, dat is geweldig en moet je ervaren!” 

“Ik ben een cultuurfreak en een trouwe bezoeker van Kopje Cultuur. Het is zo enorm leuk en biedt voor iedereen wat wils, zonder meer. Het is heel mooi dat dit cultuurevenement bestaat. De optredens zijn bij Rams Woerthe en dat is natuurlijk de parel van Steenwijk. De kracht van het festival is volgens mij dat het de nieuwsgierigheid van mensen wekt. Veel bezoekers willen dit meemaken en zien wat er gebeurt. Het moet laagdrempelig blijven. Misschien zijn het niet alleen cultuurminnende mensen die ervan genieten, maar ook mensen die niet snel in een theater komen. Ik ben ervan overtuigd dat Kopje Cultuur een plek heeft veroverd in de harten van veel Steenwiekers. Het hele jaar door hoor ik positieve reacties.” 

Foto: Freek Dolstra