Albert Jan Vos, algemeen directeur van Luxor Cinemas

Albert Jan Vos, algemeen directeur van Luxor Cinemas NL en partner van Kopje Cultuur: 

“Kopje Cultuur wakkert cultureel ondernemerschap aan” 

“Zo lang als Kopje Cultuur bestaat en als geboren Steenwieker ken ik dit evenement. Het markeert de start van het nieuwe theaterseizoen. Mensen komen er massaal op af. Het is belangrijk dat iedereen opgroeit met cultuur. Nederland is echt een festivalland, een van de grootste, en kunst en cultuur spelen daar een grote rol bij. Zonder kunst en cultuur zou ons land en het leven een stuk saaier zijn. Dat niet alleen: Kopje Cultuur brengt mensen in contact met de wereld.” 

“Het mooie aan Kopje Cultuur vind ik ook dat het cultureel ondernemerschap aanwakkert. Dat spreekt me aan. Daarnaast moet het hoogst haalbare doel zijn: verbreding van het publiek, mensen laten genieten en bij elkaar brengen. Natuurlijk hoef je niet elk optreden mooi te vinden, het gaat erom dat mensen in aanraking komen met cultuur. Een optreden of act raakt je vaak toch ergens en dan heb je een leuke middag of avond gehad.” 

“Ik ben eigenaar van onder meer de bioscoop in Steenwijk, Meppel en Hoogeveen. Vorig jaar raakte ik betrokken bij De Avond van de Filmmuziek en kreeg ik de vraag of ik voor een scherm kon zorgen. Ik had geen idee wat het zou worden. Het werd een topavond, met heel veel kippenvelmomenten. De avond was totaal niet amateuristisch opgezet, de muzikanten en orkesten hadden heel lang geoefend. Het publiek genoot intens, en wij ook! We hebben een luxeprobleem, dacht ik. De volgende keer stroomt de hele Markt in Steenwijk vol.” 

Foto: Leo de Harder