Trijn Jongman, wethouder Steenwijkerland

Trijn Jongman, wethouder Steenwijkerland, met kunst & cultuur in haar portefeuille:  

“Mooi dat Kopje Cultuur oog blijft houden voor amateurkunst”  

“Al in het eerste jaar van Kopje Cultuur was ik erbij, omdat een muziekgroep uit mijn woonplaats zich er presenteerde. Vanaf dat moment heb ik weinig edities gemist. En nu als wethouder ben ik zeker een vaste bezoeker. Ik vind het mooi om te zien hoe het evenement zich in de loop van de jaren steeds verder heeft ontwikkeld. Met prachtige acts en optredens waarbij er oog is en blijft voor amateurkunst, zoals de dansscholen en -groepen en diverse koren. Muziekverenigingen en fanfares behoren zeker tot ons culturele erfgoed. Net zo belangrijk is dat zingen in een koor of groep plezier geeft. Je komt met andere mensen in aanraking en het kleurt je leven op allerlei vlakken.”  

“Kopje Cultuur richt zich op een brede doelgroep en probeert ook jongeren erbij te betrekken door hen bijvoorbeeld uit te nodigen met hun instrument mee te spelen. Of met De Avond van de Filmmuziek, een laagdrempelig evenement waar zo’n duizend mensen op de Markt in Steenwijk van hebben genoten. Het is belangrijk dat het programma van het festival veel bezoekers blijft aanspreken. Dat vraagt om een goede balans tussen koesteren en houden wat je hebt en een stukje vernieuwing.”  

“Dit culturele festival moet zeker blijven bestaan. Het zet Steenwijk en onze gemeente als geheel op een positieve manier op de kaart. We kunnen hiermee aan onze inwoners en toeristen laten zien dat we óók op cultureel vlak mooie evenementen bieden. Wat mij betreft blijft Kopje Cultuur een evenement met een regionale aantrekkingskracht, ook als het gaat om de deelnemers. Wie weet groeit dat op termijn uit tot een samenwerking op locatie. Uiteraard met oog en aandacht voor de vele vrijwilligers die dit mogelijk maken.”  

Eigen foto