Literair, beeldend en muzikaal mozaïek in drie delen

Kunstvormen versterken elkaar en vertellen op deze wijze een meerdimensionaal verhaal. In de Doopsgezinde kerk is dat het verhaal over Duurzaamheid. Dit is ook het thema van de open monumentendag op 10 september. Tijdens de middag kan het publiek genieten van drie verschillende mozaïekjes die met dit thema te maken hebben. Ieder deel heeft zijn eigen sub-thema (Klimaat, Relaties, Kringloop). Hierin ontmoeten de verschillende kunstuitingen elkaar.

De middag is in samenwerking met de J.C. Bloemstichting georganiseerd. De poëzie zal dus niet ontbreken. Poëzie van bestaande dichters, poëzie met een knipoog en ook zullen er jongeren hun zelfgeschreven poëzie/ Spoken Words ten gehore brengen.

Little Brother Flower zal het verhaal muzikaal kracht bij zetten. De band ontleent zijn naam aan het meest hoopgevende liedje uit het oeuvre van ‘The late great’ Townes Van Zandt. Little Brother Flower speelt een mix van eigen liedjes en covers, zelfgeschreven songs en zorgvuldig gekozen covers met een warm, eigen geluid. Songs geworteld in jaren ’70 folk en pop, met een vleugje stadscountry. Gebracht met veel spelplezier, dynamiek en bezieling. Met Jeroen te Loo, en Jan van der Linden.

Story Painter Wouter Berns doet het verhaal uit zijn doeken. Zijn schilderijen nemen de kijker op subtiele wijze mee naar een soms onvoorstelbare, maar meestal niet onmogelijke wereld. De geschilderde waarheid ligt ergens in het midden. Zijn onderwerpen haalt hij overal vandaan: uit literatuur, mythologie, wereldreligies, muziek en film. Zijn nieuwsgierigheid naar mensen, hoe ze zich verhouden tot de wereld en tot elkaar, klinkt overal in zijn werk door.

 Zaterdag 10 september 2022: Literair, beeldend en muzikaal mozaïek

Tijd: 13.00 – 16.00 uur
Plaats: Doopsgezinde kerk Steenwijk
Organisator: Belinda Terlouw in samenwerking met de J.C. Bloemstichting.

 Voor de tijdsplanning:
13.00 – 13.30: Literair, beeldend en muzikaal mozaïek deel 1: Klimaat
14.00 – 14.30: Literair, beeldend en muzikaal mozaïek deel 2: Relaties
15.00 – 15.30: Literair, beeldend en muzikaal mozaïek deel 3: Kringloop

Little Brother Flower – ©  Hans Vissers

Wouter Berns – © Marieken Westerink

Print Friendly, PDF & Email