MARIET RANKENBERG

  • september 04, 2018

Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor oude textieltechnieken en materialen trekt me erg aan, evenals het combineren van oude handwerktechnieken met nieuwe. Ook het textielmatig verwerken van niet textiele materialen vormen een grote uitdaging.

Daarbij gebruik ik in mijn werk graag veel kleurnuances en een zekere mate van transparantie. Die zit de ene keer in het aanbrengen van meerdere kleurlagen en het gebruiken van transparante materialen, een andere keer in het scheppen van doorkijkjes.

Naast de natuur en de elementen levert de wereld van dromen en bedenksels mij schatten aan inspiratie op. Een vaak terugkerend thema is ‘ontmoeting’.

 “Textiel is een manier om gevoel, emotie, droom en fantasie bij elkaar te laten komen. Het is daarna aan de kijker om het ontstane beeld op eigen manier te interpreteren: ieder bedenke een eigen uniek verhaal.”

Mariet Rankenberg combineert graag oude handwerktechnieken met nieuwe. Het zoeken naar nieuwe mogelijkheden voor oude textieltechnieken en materialen trekt haar erg aan. Hierbij worden veel kleurnuances gebruikt en een zekere mate van transparantie. www.marietrankenberg.nl