Son Hekelaar had van jongs af aan al interesse voor het tekenen, schilderen en andere vormen van creatieve expressie. Toch kwam ook zij er al snel achter dat haar hart lag bij het schilderen. Haar werk kenmerkt zich in stillevens met een hoog realiteitsniveau en authentieke sfeer en uitstraling. Kenmerkend voor Son haar werk is dat zij vaak kiest voor bijzondere ondergronden om op te schilderen, zoals bv. oude panelen, luiken en zelfs staldeuren uit de 17e eeuw. Dit geeft haar werk nog meer karakter en eigenheid.

Ook Son is van oorsprong grafisch vormgeefster, maar richt zich steeds meer op het olieverf schilderen. Samen met andere kunstenaars uit de regio Steenwijkerland, zet zij zich in om gezamenlijk meer bekendheid te geven aan al het moois dat deze omgeving te bieden heeft op het gebied van de schilderkunst.
www.thedutchpainters.nl