FRANSJE VERSLOOT

  • juli 19, 2018

Haar schilderijen zijn als een visueel dagboek. Bij het schilderen laat ze zich leiden door haar gevoel. Er is eigenlijk nooit een vooropgezet plan welke richting het uit moet gaan, wat het moet worden of wat dan ook. Het uiteindelijke resultaat vertelt haar eigen verhaal, ook aan Fransje zelf.
Bij het schilderen gebruikt ze voornamelijk spatels en messen, waarmee ze de verf rechtstreeks op haar doek aanbrengt, vermengt en verwerkt. Grote halen, subtiele toetsen wisselen elkaar af. Dan eens gedempt van kleur, dan uitbundig expressief. Voor de kijker is het een soort reis naar haar of zijn eigen beleving en gevoel. Dat is wat haar drijft, zielencontact middels het doek teweegbrengen.
Haar atelier is gevestigd in een voormalige Douwe Egberts fabriek te Joure.

Slachtedijk 24A
8501 ZA Joure
www.fransjeversloot.nl