Marcelle van der Leeuw

  • juli 05, 2018

De schoonheid van hout.

Het ‘Blad van de Bomen’ gaat over tafelbladen die uit veel verschillende soorten hout zijn gemaakt door meubelmaker Marcelle van der Leeuw.

Dit is haar verhaal:
Hout is een prachtig materiaal, het is warm en veelzijdig van kleur en nerf. Hout is fijn om mee te werken en het ruikt heerlijk. Met mijn werk wil ik iedereen attenderen op de schoonheid van hout. In het proces van het maken laat ik mij leiden door de kleuren, vlekken en belijning van jaarringen om er, net als bij een schilderij, intuïtief de juiste compositie van te maken.
Duurzaamheid vind ik heel belangrijk. Al het hout dat ik gebruik is FSC goedgekeurd. Verder gebruik ik afvalhout of hout dat ik gevonden heb. Het hout wordt geschaafd en geschuurd om tot een mooi uiterlijk te komen. De tafels worden afgewerkt met producten op natuurbasis.
Het maken van tafels levert resthout waar ik sieraden van maak. De houten ringen uit mijn collectie maak ik meestal van takken.Al mijn grote werk is gesigneerd. Zie afbeelding. M J L zijn mijn initialen.  Het logo is een verwijzing naar het Chinese teken voor ‘zien’. De uitgaande lijnen onderaan het teken verwijzen naar het om je heen kijken. Dat wil ik met de J en de L in mijn logo ook uitdrukken.