De Anne Beeltje Cultuurprijs bestaat uit een bedrag van 2.000 euro en een oorkonde en wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon of groep, die op bijzondere wijze het culturele leven van Steenwijkerland heeft verrijkt en daarmee sterk verbonden is. Kandidaten kunnen weer worden voorgedragen. De Lions Club Steenwijk en de gemeente Steenwijkerland hebben de prijs ingesteld als eerbetoon aan de in 2008 overleden cultuurwethouder van Steenwijkerland, Anne Beeltje. De jury bestaat uit de kunstkenners Folkert Jellesma en Gert Labots en beeldend kunstenaar Harm Prinsen.

Je kunt ons ook nomineren! Dat kan via e-mail (annebeeltjecultuurprijs@gmail.com) of bij juryvoorzitter F. Jellesma (Oosterhoek 25, 8334 RD in Tuk). De inzendtermijn sluit op 1 augustus.
Je motivatie kan zijn dat je het een fantastisch inspirerend festival vindt. Doen hoor.