Festival Kopje Cultuur wil in het weekend van 7, 8 en 9 september ook een podium bieden voor diverse (nieuwe) culturen in onze gemeente Steenwijkerland. Kopje Cultuur denkt daarbij aan muzikanten, zanggroepen, acrobaten etc. van Griekse, Indonesische, Italiaanse, Turkse, Argentijnse, Vietnamese, Thaise, Surinaamse orgine. Ook voor nieuwkomers met een Eritrese, Ethiopische of Syrische achtergrond biedt dit de gelegenheid om hun eigen cultuur te presenteren.
Het podium geeft onze nieuwe buren de mogelijkheid zich op breed cultureel gebied te presenteren: muziek, dans, acrobatiek, culinaire gewoontes. Een prachtige mogelijkheid om elkaar beter te leren kennen, de cultuur van andere te waarderen en meer begrip voor elkaar te krijgen. Monique de Boer, die het programma voor Festival Kopje Cultuur samenstelt, geeft aan: “Niet alleen kunnen zij zich presenteren, maar ook willen wij ze betrekken bij de organisatie van dit podium, zodat zij meer en meer in staat zijn de komende jaren zelf een podium met omlijsting op Festival Kopje Cultuur te organiseren.” Groepen en individuen die 8 september deel willen nemen kunnen zich melden op kopjecultuur@hotmail.com .

Informatie: Monique de Boer 06 51648903