Net als vorig jaar zal de LichtParade onderdeel zijn van festival Kopje Cultuur 2018. Festival Kopje Cultuur wordt in 2018 gehouden op 7, 8 en 9 september. Op zaterdagavond 8 september staat de LichtParade zodra de schemering valt op het programma. De Parade loopt voor een deel van de binnenstad en vooral door stadspark Rams Woerthe. De Parade is een mix van professionele lichtartiesten en deelnemers uit Steenwijkerland en omgeving. Festival Kopje Cultuur hoopt op deelname van buurtverenigingen, bedrijfsverenigingen, sportclubs e.d. die de uitdaging aangaan om zich “verlicht” te presenteren. Kinderen kunnen meedoen met voldoende begeleiding van volwassenen. Groepen en individuen die 8 september deel willen nemen kunnen zich melden op kopjecultuur@hotmail.com. Doe mee met dit leuke en verlichtend event van Festival Kopje Cultuur.