COV Steenwijk

  • september 01, 2017

COV Steenwijk e.o.

Deze Oratoriumvereniging is opgericht in 1947 en heeft momenteel ruim 80 leden. In de loop der jaren heeft het koor een traditie opgebouwd in het uitvoeren van oratoria, missen en andere werken voor grote koren, gecomponeerd door bekende en ook minder bekende componisten. Minimaal één keer per jaar wordt een concert gegeven in de Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk, een prachtige monumentale gotische kerk met een geweldige akoestiek.

Zingen is muziek maken met het mooiste instrument dat er bestaat: de stem. Het geeft kracht, vervult en bindt. Voor de leden van de COV staat plezier in zingen voorop. Maar meedoen betekent ook serieus oefenen, je de prachtige koorwerken eigen maken en die op zijn mooist laten klinken tijdens de concerten. De begeleiding van de concerten is altijd in handen van goede professionele musici.

Tijdens Kopje Cultuur kunt u kennismaken met het koor en meemaken hoe het er bij een repetitie aan toe gaat. We zijn hard aan het repeteren om de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach onder de knie te krijgen.

Ter gelegenheid van ons 70-jarig bestaan gaan we deze prachtige mis op 18 november a.s. uitvoeren!

U bent op zaterdag 9 september a.s. om 14.00 uur van harte welkom in de Kleine Kerk aan de Vrouwenstraat 5 om alvast iets van de sfeer in ons koor en de Hohe Messe mee te krijgen.