Kunst in de Kop

  • juli 18, 2017

10e editie van Kunst in de Kop zit ‘op de grens’

Tijdens Kopje Cultuur gaat de expositie ‘Kunst in de Kop’ van start. In de Grote of Sint Clemenskerk worden werken getoond van 20 regionale kunstenaars. In dit jubileum jaar is gekozen voor het thema ‘op de grens’ wat terug te zien is in schilderijen, iconen, keramiek, glas, beelden, objecten en fotografie.

De organisatie is een unieke samenwerking tussen de twee bekende service clubs in Steenwijkerland, De Ronde Tafel 93 en Lions Club Steenwijkerland.

Dit jaar hebben zij een uniek programma weten samen te stellen. Beginnend op 8 september met de spetterende gezamenlijke opening van Kopje Cultuur en Kunst in de Kop. Vanaf zaterdag 9 september is de expositie een week lang dagelijks geopend en kunt u kunstenaars ontmoeten en live kunst zien maken. Op de dinsdagavond en donderdagavond is er een speciale thema avond (voor meer info, kijk op de website of facebook). Jongeren en kunst Scholieren van CSG De Eekeringe zijn al een aantal maanden bezig met een eigen kunstproject. Een aantal werken zijn te bewonderen tijdens de expositie en de winnende werken worden donderdagavond bekend gemaakt. Vanaf de Markt zal vrijdagavond 8 september de ‘schoenenroute’ worden verzorgd door basisschool de Lepelaar uit Scheerwolde. Oude schoenen krijgen een kunstzinnige tweede kans en vormen de route naar de opening.

Locatie :Grote of Sint Clemenskerk, Kerkstraat 16 Steenwijk Meer info : www.kunstindekop.net