Kopje Cultuur is naast hét Uitfestival van Steenwijk ook een promotieweekend voor de culturele instellingen en verenigingen uit De Kop van Overijssel. Aangevuld met voorstellingen uit binnen- en buitenland blijkt het een perfect begin van het nieuwe winterseizoen.

 

Scala Centrum voor de Kunsten treedt met maar liefst drie groepen op. Op zaterdagmorgen geeft de afdeling dans een spetterend optreden op de parkeerplaats voor woonzorgcentrum Nijenstede. Voor de bewoners, maar natuurlijk ook voor u. De Jungle Bush Beaters zijn op zaterdagavond te zien en de Basement Bigband op zondagmiddag.

 

Stefan van Dokkum neemt u mee op reis langs de orgels van Steenwijk en bespeelt ze. De tocht start zaterdag om 10.30 uur in het kerkje van De Laatste Eer.

 

Later die dag speelt in hetzelfde kerkje Sjors Holleboom. Sjors zingt, speelt gitaar, vertelt en draagt voor

 

In één van de andere kerken kunt u genieten van Spirit, Matricale, Dwarsover, Sweet Kate, De Koplandzagers, Mpingo Clarinet Choir, Vocal @ Motion, Side Table Singers, Christelijk Gemengd Koor Steenwijk, KlasMo, Groot Gieters Popkoor, Crescendo en Cantica Sacra.

 

De Markt is weer voor de sportscholen en dansdemonstraties. U ziet daar onder andere Musculus, Naomi’s Bellydance, CSV Advendo, Avanty, Sport Inn en Scala. Maar, Groupe Bisengo verklaart om 12.00 uur het festival voor geopend.

 

Evenals andere jaren is het park Rams Woerthe prachtig verlicht. Op diverse plaatsen vinden optredens plaats. Vanuit onze eigen regio treft u hier danscentrum Lensink, Drumwings, Top Onna, Poor Ellen Smith en Lemonade.

 

De avond wordt afgesloten met een concert van Bogey and the Longhorn op het balkon van ’t Veerhuys.

 

Zondag gaat het festival weer verder. In het park Rams Woerthe ziet u de Old Stoners, Theatergroep Op Woensdag, , De Woldklank, Barbara Lok en Calamity Jane.

 

Natuurlijk is er naast al deze regionale acts nog veel meer te beleven. Tot Kopje Cultuur!